Panýr je čerstvý nezrající neroztékající se sýr, který je velmi jednoduché připravit z čerstvého mléka a srážedla.
- Díky tomu, že je čerstvě připravený, ideálně z kvalitního nehomogenizovaného čerstvého mléka je dobře stravitelný.
- Je to ideální sýr pro následné použití v teplé kuchyni. Pokud je tepelně upravený, ideálně v nějaké omáčce či dušený či osmahnutý se zeleninou, tak z něj můžeme získat hlubokou výživu, kterou ze studených mléčných výrobků a mléka do těla nikdy nedostaneme.
- Hodí se perfektně do teplé kuchyně (nerozpadává se a dá se i osmažit)
- Jeho příprava je velmi jednoduchá. Nejdelší na celé přípravě je čas, než mléko přijde k varu.
Stáhněte si návod, jak si doma můžete čerstvý sýr panýr připravit i vy a obohaťte si jídelníček o tento výživný a dobře stravitelný mléčný výrobek s recepty, kde ho využít.
- čočkový dhál
- špenátová omáčka palak panýr
- zeleninové variace s panýrem
- plus tipy, jak využít vzniklou syrovátku v polévkách
Chci vědět, jak si doma vyrobit čerstvý sýr panýr