BEZLEPKOVÉ HOUSTIČKY
Tyto houstičky ráda nazývám omega3 bombou! Jsou velmi jednoduché na přípravu, vydrží v konzumace schopném stavu tak týden a krásně nám pročistí střeva. Obsahují totiž vysoké množství lnu a psyllia a jsou bezlepkové, což vysvětluje vše.
MNOŽSTVÍ NA CCA 20 HOUSTIČEK:
- 120 g lněného semínka mletého neboli lněná mouka (len můžete promixovat ve výkonném mixéru)
- 120 g bezlepkové mouky (pohanková, rýžová, čiroková, ...)
- 20 g psylia
- 300 ml vody
- koření dle vašeho uvážení (vynikající je např. mahá koření a černucha)
- 1,5 ČL soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Nejdříve smícháme psyllium s vodou a necháme ho alespoň půl hodiny nabobtnat – vytvoří tuhý gel.
- V míse si připravíme mouku či směs muk, promícháme se solí a kořením.
- Smícháme s gelem, který nám mouky krásně propojí.
- Mokrýma rukama hněteme malé bochánky.
- Pečeme na pečícím papíru na 180°C cca 40 min.
- Před tím, než se do nich pustíme houstičky necháme alespoň trochu vychladnout.
Houstičky vydrží vláčné cca 5 dní.Mouky můžete různě obměňovat. Také můžete namísto obilné mouky použít např. rozmixovaná dýňová semínka.