HLÍVOVÁ DRŽŤKOVKA
V této polévce je nejenom hlíva, ale také kotrč, kterou jsem právě našla v lese, spousta zeleniny a brambory.
Žádný držťky! Ty si dám, až zase někdy zajdu do hospody :)
SUROVINY NA 6-8 PORCÍ (PLNÝ HRNEC POLÉVKY):
- 1 vanička hlívy (400 g)
- 1 hlava kotrče (volitelné, pokud zrovna najdete ....)
- 2 střední cibule
- půlka bulvy fenyklu
- 3 velké mrkve nastrouhané nahrubo
- 1/5 celerové bulvy nastrouhané nahrubo
- 3 opravdu velké brambory
- 1 PL drceného kmínu
- 3 nové koření + 2 bobkové listy
- 3 PL sladké papriky
- 1 ČL kurkumy
- trocha černého mletého pepře
POSTUP PŘÍPRAVY
- Na oleji osmahneme cibulku a na kostičky pokrájenou fenyklovou bulvu, osolíme a necháme zesklovatět
- Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu (vč. nohou) a kotrč
- Osolíme a počkáme, až houby pustí šťávu
- Přidáme mletý kmín, kurkumu, sladkou papriku, černý pepř, nové koření a bobkový list a krátce promícháme, ať se koření propojí s olejem
- zalijeme vroucí vodou
- přidáme nastrouhanou mrkev, celer a na kostky pokrájený brambor
- vaříme do změknutí zeleniny