LETNÍ SALÁT S OPEČENÝMI BRAMBŮRKY

bezlepek recepty saláty vegan
Když už léto a ta největší vedra polevují a já vím, že moje trávení není nejsilnější, proto ráda kombinuji syrovou zeleninu s uvařenou. Salát je velmi osvěžující a díky vařené složce vyživujeme a zahříváme i střed.
 
 

SUROVINY NA 2-4 PORCE:

  • 500 g brambor
  • 4 kvašené okurky
  • 5 rajčat
  • 4 jarní cibulky
  • 3 PL jablečného octa
  • 5 PL olivového oleje
  • sůl, černý pepř
 

POSTUP PŘÍPRAVY:

  • Malé brambůrky ve slupce uvaříme doměkka, necháme vychladnout, rozpůlíme, osolíme a lehce osmahneme na ghí. 
  • Pokrájíme čerstvá rajčátka, kvašáky, zelenou nať z jarní cibulky
  • Bílou část z cibulky pokrájíme najemno, zakápneme jablečným octem a pořádně promačkáme mezi prsty (cibulka tak zjemní, ztratí pálivost a získá příjemný šmak)
  • Všechny suroviny smícháme dohromady a můžeme servírovat.
 
 
Do tohoto salátu by se velmi hodila i hořká rukola či pampeliškové listy, jemně nasekané. Vyzkoušejte :)