MÍCHANÁ VAJÍČKA S JÁHLY A ZELENINOU
Zkusili jste si někdy nastavit vajíčka jáhly? Ještě jste o tom neslyšeli?Je to velmi příjemné a lehké jídlo, které na dlouho zasytí, vyživí a navíc se do něj ještě schová spousta sezónní zeleniny, jako je teď třeba cuketa či patyzon.
SUROVINY NA 2 POŘÁDNÉ PORCE:
- 1 PL ghí / rostlinný olej
- 1 velká cibule
- 1 malý patizon
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnku jáhel
- svazek petrželové natě a jarní cibulky
- černá sůl
- kmín
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Dáme si vařit jáhly, které propláchneme ve vlažné vodě (není třeba spařovat, čerstvé jáhly nehořknou). Na 2 porce stačí 1/2 hrnku jáhel na 1 hrnek vody. Jáhly přivedeme k varu a ihned stáhneme na nejnižší plamen nebo jen přiklopené obalíme do utěrky a necháme dojít. Dobře uvařené jáhly poznáte podle typických kráterků, které na povrchu vytvoří.
- Na ghí či roslinném oleji osmahneme cibulku, kterou osolíme černou solí (má intenzivní chuť po vajíčkách), přidáme kmín a na kostičky pokrájený patizon a podusíme do změknutí.
- Vmícháme povařené jáhly a pořádně promícháme a servírujeme posypané zelenou natí.
Kdo spěcháte či chcete "čistá míchaná vajíčka" pouze s jáhly bez zeleniny, není problém! Osmažte vajíčka na ghí, vmíchejte do nich uvařené jály a osolte černou solí.