OVOCNÁ ZIMNÍ HALVA

bezlepek dezerty ovoce očista recepty snídaně vegan
Halva v ájurvédském pojetí znamená podušené ovoce s kořením na ghí.
Jak jsem již uvedla v receptu Jablečná halva s ovesnou kaší, i zde budeme tepelně zpracovávat ovoce s kořením, což je pro mne ideální snídaňový pokrm či svačinka pro chladná období v roce.
 
Ovoce můžete použít dle vlastní chuti, ideální pro nás jsou jablka a hrušky, ale když se vám doma sejdou tropičtí zástupci jako např. khaki a ananas, určitě se je nebojte zapojit :) 
 
 

SUROVINY NA 2-4 PORCE:

  • 1/2 ananasu + 1 khaki (nebo 5 jablek)
  • 1 ČL skořice
  • 1 ČL badyánu
  • 1 ČL hřebíčku
  • 1 PL ghí
 

POSTUP PŘÍPRAVY:

V kastrůlku rozpustíme 1 PL ghí, na kterém rychle orestujeme najemno namleté koření. Přidáme pokrájené ovoce, promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme krátce podusit. A je hotovo :)