PEČENÁ DÝNĚ SE SEITANEM
Toto je jeden z mých nejoblíbenějších receptů z dýně. Díky seitanu velmi sytý a výživný pokrm, ke kterému se perfektně hodí bramborovo-zeleninové pyré jako příloha a barevně doladí salát z červené řepy.
SUROVINY NA 4-6 PORCÍ:
- 3 cibule
- 1 velká dýně hokkaido
- 1 balení seitanu speciál
- 4 PL shoyu
- 3 PL oleje
- 1 ČL soli
POSTUP PŘÍPRAVY:
- Očistíme a pokrájíme cibuli na měsíčky, dýni hokkaido na větší kostky. Hokkaido pouze vydlabeme, není nutné ji loupat, slupka je měkká.
- Seitan pokrájíme na menší kousky či ponecháme tak, jak je.
- Zeleninu dáme na plech, podlijeme ji trochou vody, posolíme, zalijeme olejem a shoyu, volitelně můžeme přidat oblíbené koření (např. provensálské, či česnek či čerstvý zázvor na kostičky).
- Vše důkladně rukama promícháme, ať se spojí suroviny s olejem, solí a shoyu.
- Pečeme cca 30 min na 180°C.
Vhodnou přílohou jsou zeleninovo-bramborová pyré a zeleninový salát. Namísto seitanu můžete použít uzený tempeh či marinované tofu, ale nebojte se ani pevných luštěnin jako je např. cizrna.