SALÁT Z ŘÍMSKÉHO SALÁTU, ŽAMPIONŮ A MOZARELLY
Jednoduchý chutný salát, který vás zasytí a zároveň je raz dva hotový. Vhodný pro letní a baboletní období.
SUROVINY NA 2 PORCE:
- 1 hlávka římského salátu či 2 hlávky srdíček
- 300 g malých žampiónů
- 4 jarní cibulky
- 5 PL jablečného koncentrátu
- 3 PL dýňového oleje do salátu (můžete vyměnit za libovolný olej)
- 3 PL olivového oleje na osmažení žampiónů s cibulkou
- 1 ČL soli
- 2 mozarelly
POSTUP PŘÍPRAVY:
- na pánvi na olivovém oleji osmažíme na polovinu pokrájené žampiony, až jsou zahnědlé, tak k nim přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku (celou i se zelenou natí), osolíme a ještě krátce orestujeme
- vedle do misky pokrájíme či natrháme římský salát či salátová srdíčka
- přidáme natrhanou mozarellu (můžete ji i pokrájet, ale natrhaná vypadá v salátu líp)
- přidáme osmažené žampiony s cibulkou
- zalijeme jablečným koncentrátem (množství dle chuti) a dýňovým olejem
- můžeme servírovat vychlazené